Suomenna.fi sivustolla on WordPress-ohjelmaan liittyviä suomennoksia ja työkaluja kääntämiseen.
WooCommerce logo, suomeksi

WooCommerce suomennos ja julkinen käännösalusta

Juuri tekemäni vertailun perusteella olen valinnut WooCommerce suomennoksen online käännösalustaksi GlotPress ympäristön. Se sopii WordPressin henkeen paremmin, vaikka on teknisesti kehittymätön. Käänsin GlotPress ohjelman myös suomeksi, jotta kääntäjien työskentely suomeksi olisi mahdollisimman sujuvaa.

Kehitys on kuitenkin kulkenut harppauksin eteenpäin. WooCommercen kehittäjä on valinnut Transifexin alustaksi käännöksille. Valinta oli vastoin ennakkotietoa ja tapahtui ehkä puoli vuotta tai jopa vuoden suunniteltua aiemmin. Niinpä kaksi seuraavaa kappaletta ehti vanhentua jo ennen kuin ehdin ne julkaista.

Vanhentunut teksti

Olen vastannut WooCommerce verkkokauppaohjelmiston suomentamisesta jo hiukan yli vuoden ja siihen on mahtunut kaikenlaista.

Suomennoksen saatavuus

WooCommerce suomennos on saatavissa valmiina usealla tavalla ja lisäksi sen kehitysversio on nähtävissä Transifexissa sekä Suomenna.fi sivuston GlotPressissä. Jälkimmäisestä se voidaan myös ladata itselle. Ohje lataamiselle.

  • Tulevat WooCommerce levityspakettien mukana.
  • Valmiit ”paketoidut” versiot ovat ilman rekisteröitymistä ladattavissa lataussivulta.
  • Aivan tuoreet, ja julkisesti paranneltavissa olevat versiot ovat imuroitavissa uudesta suomenkielisestä GlotPress ympäristöstä.

Käännöstyö jatkuu

WooCommerce ohjelman suomennos jatkuu kahdessa paikassa, synkronoin ne:

Transifex – WooCommerce

WooThemes/WooCommerce tiimin johtamana Transifex projektissa. Siellä käännetään WooCommerce kehittäjien sinne lataama .pot tiedosto. Vastaan käännöksestä siellä. – Aiemmin .pot tiedosto on uusittu satunnaisesti, joten toivottavasti tahti kiristyy.

GlotPress – Suomenna.fi

Kun tuli tehtyä suomenkielinen käännösalusta Suomenna.fi, niin tuntuu turhalta käyttää sitä vain pienten tiedostojen kääntämiseen. Joten sijoitan tuoreet versiot myös Suomenna.fi suomenkieliseen GlotPressiin. Siellä olevaan versioon on mahdollista tehdä muutoksia suomenkielisessä ympäristössä. Siirrän siellä hyväksytyt muutokset eteenpäin Transifexiin.

Ohje GlotPress ohjelman käyttämiseen, suomen kielellä:
Ohje käännöksen ehdottamiseen

Siirry suomenkieliseen GlotPress käännösympäristöön painikkeesta:
Suomenna WooCommerce @ GlotPress

PrintTwitterFacebookGoogle+LinkedInShare

Kommentoi

Kirjaudujotta voit kirjoittaa kommentin.

    Ei ole Twitter viestejä.